EFPC verzorgt diverse cursussen en opleidingen op het gebied van brandveiligheid en explosieveiligheid (ATEX), waarbij het delen van kennis en praktijkervaring centraal staat.

Wij bieden de volgende opleidingen aan op het gebied van brandveiligheid:

De opleidingen worden gegeven in het moderne opleidingscentrum van EFPC, uitgerust met de modernste audiovisuele middelen en een gezellige lunchruimte. Als u dat liever hebt kunnen de opleidingen ook In-company worden verzorgd. De docenten zijn échte experts, met naast theoretische kennis ook ruime praktijkervaring op hun vakgebied. Dit heeft als belangrijk voordeel dat de cursisten veel concrete voorbeelden uit de praktijk krijgen, wat de herkenning van bepaalde situaties gemakkelijker maakt.

Op al de opleidingen zijn onze leverings- en annuleringsvoorwaarden (PDF) van toepassing.

Opleidingen nieuws

Nieuw rooster cursusaanbod 2023

Belangrijke naamswijziging!

De cursus Aankomend Sprinklertechnicus heet vanaf heden Junior Engineer Sprinklertechniek. De cursus Sprinklertechnicus heet vanaf heden Engineer Sprinklertechniek.

De cursussen bij EFPC zijn weer begonnen!

De cursussen bij EFPC zijn allemaal weer van start gegaan in het eigen leslokaal. Vanmorgen mochten we de eerste cursisten van de cursus aankomend sprinklertechnicus welkom heten. Ook zal deze week de cursus sprinklertechnicus bij EFPC van start gaan.

Onze docenten hebben er weer onwijs veel zin in en wij wensen alle cursisten veel succes en plezier! Jouw kennis uitbreiden of verbeteren bij EFPC? Dan kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier. Wees er snel bij, want VOL=VOL!

Alle FM cursisten zijn geslaagd

Met veel trots mogen wij mededelen dat alle FM cursisten, die op 23 juni 2021 examen hebben gedaan, zijn geslaagd. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Kiwa Training en EFPC geven gezamenlijk de NFPA Sprinklertechnicus cursus.

Sinds 2020 hebben Kiwa training en EFPC de handen ineengeslagen en geven zij gezamenlijk de cursus Engineer Sprinklertechniek (Sprinklertechnicus).
Deze opleiding wordt twee keer per jaar gegeven, ook is er de mogelijkheid om tweemaal per jaar te examineren.

In navolging van de cursus Engineer sprinklertechniek wordt nu ook de cursus NFPA Sprinklertechnicus gezamenlijk aangeboden.

De samenwerking tussen Kiwa training en EFPC resulteert in een cursus met een hoge frequentie en bijbehorende kwaliteit. Met ervaren en deskundige docenten vanuit zowel Kiwa training als EFPC wordt de kennis één op één doorgegeven op de cursisten.

Concreet betekent dit voor u dat de cursus NFPA Sprinklertechnicus in het najaar van 2022 start op 16 november 2022 in Bilthoven en in het voorjaar wordt aangeboden door KIWA training op een nog nader te bepalen datum (juni 2023) in Zaltbommel. Tijdens de cursus krijgt u zowel les van docenten van Kiwa training als ook van EFPC.

Het aanmelden voor deze cursus kunt u als vanouds nog steeds bij Kiwa training of EFPC doen.

Wilt u graag Junior Engineer Sprinklertechniek worden? Stuur ons dan een berichtje of meld u hier aan.