Examentraining

Doel

Heeft u binnenkort het examen Junior Engineer Sprinklertechniek of Engineer Sprinklertechniek en wilt u goed voorbereid zijn, dan biedt EFPC u een examentraining aan voor het onderdeel ontwerpen en/of hydraulisch rekenen.

De examentraining zorgt ervoor dat u helemaal wordt klaargestoomd voor het examen Junior Engineer Sprinklertechniek of Engineer Sprinklertechniek. Deze training is er volledig op gericht dat u slaagt voor het onderdeel ontwerpen en/of hydraulisch rekenen.

Bestemd voor

Degene die het deelexamen hydraulisch rekenen en/of ontwerpen moet doen voor Junior Engineer Sprinklertechniek of Engineer Sprinklertechniek.
Om de training te kunnen volgen, moet u eerder de opleiding Junior Engineer Sprinklertechniek (voorheen aankomend sprinklertechnicus) of Engineer Sprinklertechniek (voorheen sprinklertechnicus) hebben gevolgd.

Cursusomschrijving

Tijdens de training zult u meerdere oefenexamens maken waarbij u persoonlijke begeleiding ontvangt. Elk oefenexamen dat u maakt, wordt nagekeken door onze docenten en terug gegeven met opmerkingen waar je op moet letten bij het maken van het examen. Onduidelijkheden en misvattingen worden met u doorgenomen en uitgelegd.

Cursusduur en -kosten

De trainingen bestaan uit 2 lesmiddagen van 13:00 tot 16:30 uur die over twee weken worden verspreid en de kosten bedragen
€ 350,–, dit is inclusief digitaal lesmateriaal en verzorging zoals koffie en thee, echter exclusief btw.

Start opleiding & examen

De training hydraulisch rekenen start op 29 november en de training ontwerpen op 25 oktober 2023. In 2024 start de training hydraulisch rekenen op 12 juni 2024 en de training ontwerpen op 24 april 2024. Ook in het najaar wordt deze training weer gegeven, deze starten respectievelijk op 27 november en 23 oktober 2024.

Het examen voor de sprinklercursussen zal worden verzorgd door CIBV en Certoplan. Hiervoor moet u zichzelf aanmelden.