Junior Engineer Sprinklertechniek

Doel

De opleiding Junior Engineer Sprinklertechniek (voorheen Aankomend sprinklertechnicus) vormt de basis van kennis op het gebied van sprinklerbeveiliging. In deze opleiding worden de maatregelen die volgens de Nederlandse norm zijn gesteld aan brandveiligheid aan de deelnemer overgebracht.

In de opleiding wordt aandacht geschonken aan brandveiligheid in de algemene zin, het ontwerpen van een compleet sprinklersysteem met daarbij de benodigde hydraulische berekeningen en aan de NEN-12845. In deze opleiding wordt u voorbereid op het examen Junior Engineer Sprinklertechniek.

Junior Engineer Sprinklertechniek is bestemd voor

De opleiding is bestemd voor iedereen die zijn of haar kennis over brandveiligheid wil uitbreiden. De opleiding is geschikt voor medewerkers van sprinklerinstallatie bedrijven, inspectie instellingen en adviesbureaus in de bouw, industrie of brandveiligheid

Cursusomschrijving

De opleiding bestaat uit 10 lesdagen (verdeeld over 3 modules) die wekelijks in het leslokaal van EFPC worden verzorgd. Deze 10 dagen zijn als volgt verdeeld: module theorie, module hydraulisch rekenen en de module ontwerpen.

Een lesdag bestaat uit twee dagdelen en in ieder dagdeel wordt een onderwerp behandeld op het gebied van kennis, ontwerpen en/of rekenen. Tijdens de lessen zijn er voldoende mogelijkheden om vragen te stellen en te oefenen met de lesstof.

Van de deelnemer wordt verwacht dat naast het volgen van de cursusdagen eveneens thuisstudie wordt gedaan, hierbij moet rekening worden gehouden met ca. 12 uur per week.

Er wordt verwacht dat de cursisten minimaal MTS-niveau (of soort gelijk) hebben bij aanvang van de cursus.

Cursusduur en -kosten

De opleiding duurt 10 lesdagen van 8:30 tot 16:30 uur en de kosten bedragen € 2.560,–, dit is inclusief digitaal lesmateriaal en verzorging zoals koffie, thee en lunch (tussen de twee dagdelen) echter exclusief btw en examenkosten.

Start Junior Engineer Sprinklertechniek & examen

U kunt zich aanmelden voor de cursus die begint met de module theorie op 5 maart 2024.
De overige cursusdata zijn:
– 12 en 26 maart
– 2, 9, 16 en 23 april
– 14 en 28 mei
– 11 juni

In het najaar start de cursus bij Kiwa R2B op 27 augustus 2024.

Het examen zal voor de sprinklercursussen worden verzorgd door CIBV en Certoplan. Hiervoor moet u zichzelf aanmelden.

U wordt geadviseerd om een tablet of laptop mee te nemen. De presentaties zullen digitaal voor aanvang van de cursus worden verstrekt. De opgaven zullen tijdens de lessen worden uitgedeeld. Vergeet niet een schaal liniaal en een rekenmachine mee te nemen t.b.v. de opgaven.

Docenten