NFPA sprinklertechnicus

Doel

NFPA wordt veel gebruikt in Nederland wanneer de NEN-EN12845+NEN1073 minder of niet toepasbaar is. Om de vertaalslag te maken naar Nederlandse wetgeving en om de NFPA correct te implementeren in het sprinkler ontwerp is de cursus NFPA sprinklertechnicus opgesteld.

NFPA sprinklertechnicus is bestemd voor

De opleiding is bestemd voor degene die de opleiding Sprinklertechnicus/Engineer Sprinklertechiek succesvol heeft afgerond en meer kennis wil vergaren over de Amerikaanse voorschriften die veelal in Nederland worden toegepast vanwege de mogelijkheden in bijvoorbeeld opslagbeveiliging en speciale gevarenklasse.

Cursusomschrijving

De NFPA cursus bestaat uit de modulen 13, 20, 22 en 25 van de NFPA. De cursus is zodoende modulair opgebouwd en kan desgewenst worden afgestemd op een specifieke doelgroep. Het is niet noodzakelijk om alle modules te volgen om deel te nemen aan het examen. De cursus is gericht op het toepassen van de voorschriften in de praktijk.

Om de opleiding met succes te kunnen volgen en af te ronden wordt er enige basiskennis verwacht van de deelnemer, het diploma Engineer Sprinklertechniek of soortgelijkwaardig is een aanbeveling.

Cursusduur en -kosten

De cursusduur bedraagt 5 lesdagen van 09:00 tot 16:30 uur de cursuskosten bedragen € 1.850,–. Dit is inclusief lesmateriaal en verzorging zoals koffie, thee en lunch (tussen twee dagdelen) echter exclusief examenkosten, btw en voorschriften.
Voor de cursus raden wij aan om een tablet mee te nemen met daarop de benodigde NFPA-voorschriften. Voor de cursus heeft u een device nodig met daarop de benodigde NFPA-voorschriften. Deze werken alleen via de online NFPA-link en deze dient u zelf digitaal aan te schaffen. Het gebruik van de tablet is namelijk ook toegestaan bij het examen wat het zoeken in de voorschriften een stuk makkelijker maakt. Voor de NFPA-cursus heeft u de volgende voorschriften nodig:

  • NFPA 13.
  • NFPA 20.
  • NFPA 22.
  • NFPA 25.

De kosten van de voorschriften staan hier omschreven waar u ze ook kunt bestellen.

Tijdens de examens mag de tablet niet verbonden zijn met internet/wifi, houdt hier rekening mee als u eventueel een vertaal programma nodig heeft.

Start opleiding & examen

De cursus NFPA sprinklertechnicus start op 15 oktober. De overige lesdata bij EFPC zijn:
– 5, 12, 19 en 26 november

Het examen voor de cursus NFPA sprinklertechniek zal door het CIBV worden afgenomen. Hiervoor moet u zich aanmelden op https://cibv.nl/nfpa/.

Docenten