NFPA sprinklertechnicus

Doel

NFPA wordt veel gebruikt in Nederland wanneer de NEN-EN12845+NEN1073 tekort komt. Om de vertaalslag te maken naar Nederlandse wetgeving en om de NFPA correct te implementeren in het sprinkler ontwerp is de cursus NFPA sprinklertechnicus opgesteld.

Bestemd voor

De opleiding is bestemd voor degene die de opleiding sprinklertechnicus succesvol heeft afgerond en meer kennis wil vergaren over de Amerikaanse voorschriften die veelal in Nederland worden toegepast vanwege de mogelijkheden die deze bieden in bijvoorbeeld opslagbeveiliging en speciale gevarenklasse.

Cursusomschrijving

De NFPA cursus bestaat uit de modulen 13, 20, 22 en 25 van de NFPA. De cursus is zodoende modulair opgebouwd en kan desgewenst worden afgestemd op een specifieke doelgroep. Het is niet noodzakelijk om alle modules te volgen om deel te nemen aan het examen. De cursus is gericht op het toepassen van de voorschriften in de praktijk.

Om de opleiding met succes te kunnen volgen en af te ronden wordt er enige basiskennis verwacht van de deelnemer, het diploma Sprinklertechnicus of soortgelijkwaardig is een aanbeveling.

Cursusduur en -kosten

De cursusduur bedraagt 5 lesdagen van 09:00 tot 16:30 uur en de cursuskosten bedragen € 1.650,–. Dit is inclusief lesmateriaal en verzorging zoals koffie, thee en lunch (tussen twee dagdelen) echter exclusief examenkosten en voorschriften.

Wij raden aan om de benodigde voorschriften digitaal aan te schaffen en op een tablet te plaatsen voor tijdens de lessen en het examen.

Start opleiding & examen

De cursus NFPA sprinklertechnicus start in juni 2020.

Het examen voor de cursus NFPA sprinklertechniek zal door CIBV worden afgenomen, de examendatum is nog niet bekend. Hiervoor moet u zich aanmelden op https://cibv.nl/nfpa/.