Wanneer u op zoek bent naar brandveiligheidsadvies dat verder gaat dan een globaal Uitgangspuntendocument (UPD) kan EFPC u zeker helpen. Wij ondersteunen vele tientallen opdrachtgevers in alle sectoren van industrie, zorg en dienstverlening met het uitwerken van de plannen naar concrete ontwerpen.

Na het afronden van het ontwerp begeleiden wij ook vaak de aanbesteding en uitvoering zodat u bij oplevering ook krijgt wat u verwacht.

Baas over uw eigen ontwerp

Het ontwerpen van de voorzieningen of installaties kunt u overlaten aan degene die de voorziening gaat bouwen of leveren. U schetst de uitgangspunten in een Programma van Eisen (PvE) of een UPD om hiermee een prijs op te vragen.

De concrete invulling en de kwaliteit van de voorzieningen (onderhoudsefficiency, levensduur etc.) liggen echter niet vast in een PvE of UPD. Door een gedegen ontwerp op te laten stellen houdt u de regie en is de uiteindelijke leverancier ondubbelzinnig op de hoogte van de door u voorgeschreven prijs/kwaliteitverhouding.

We hebben de afgelopen decennia ruime ervaring opgedaan als proactief lid van bouwteams

EFPC kan u helpen bij het ontwerpen van een zo efficiënt mogelijke installatie. Een hydraulische berekening garandeert bijvoorbeeld dat de leidingen de optimale diameter krijgen, dat er niet meer leiding komt dan strikt nodig is en dat ook de watervoorziening, zoals de een (rein)waterkelder of (rein)watertank, niet groter wordt dan noodzakelijk. Dit kan uiteindelijk een aanzienlijke kosten- en ruimtebesparing opleveren.

Wij kunnen samen met u een ontwerp maken van de installatie of de bouwkundige brandveiligheidsmaatregelen. Desgewenst kunnen we het ontwerp ook financieel doorrekenen, voor een objectieve basis bij het beoordelen van de offertes.

We hebben de afgelopen decennia ruime ervaring opgedaan als proactief lid van bouwteams. De laatste jaren ook veelvuldig met in bouwteams waarin we, bijv. samen met de leverancier van een magazijninrichting of de procesinstallatie, in BIM een compleet virtueel gebouw met brandveiligheidsinstallaties hebben ontworpen.