FM sprinklertechnicus

Doel

Het beheersen en toepassen van de FM datasheets met betrekking tot brandveiligheid/sprinklerinstallaties.

Bestemd voor

De opleiding is bestemd voor degene die de opleiding sprinklertechnicus succesvol heeft afgerond en meer kennis wil vergaren over de voorschriften die de verzekeraar FM Global heeft opgesteld ten behoeve van brandveiligheid.

Cursusomschrijving

Tijdens de cursus worden meerdere de FM-datasheets behandeld, met betrekking tot storage, non-storage en bijzondere risico’s. In de cursus wordt er inzicht gegeven in de toepassing van de datasheets en een toelichting over de beweegredenen van de verzekeraar. Deze cursus wordt in samenwerking met CIBV gegeven.

Om de opleiding met succes te kunnen volgen en af te ronden wordt er enige basiskennis verwacht van de deelnemer, het diploma Engineer sprinklertechniek of soortgelijkwaardig is een aanbeveling.

Cursusduur en -kosten

De cursusduur bedraagt 3 lesdagen van 08:30 tot 16:30 uur en de cursuskosten bedragen € 1.475,–. Dit is inclusief lesmateriaal en verzorging zoals koffie, thee en lunch (tussen twee dagdelen) echter exclusief btw en examenkosten.
Wij raden aan om de benodigde FM-datasheets digitaal te downloaden en op een tablet te plaatsen voor tijdens de lessen en het examen. De FM datasheets zijn gratis online beschikbaar waarbij de volgende sheets van belang zijn;

  • FM datasheet 2-0.
  • FM datasheet 3-26.
  • FM datasheet 7-14.
  • FM datasheet 7-29.
  • FM datasheet 8-1.
  • FM datasheet 8-9.

De tablet mag ook tijdens het examen erbij worden gehouden, maar niet verbonden zijn met internet/wifi.
Houd hier rekening mee als u eventueel een vertaalprogramma nodig heeft.

Start opleiding & examen

De inschrijvingen voor de cursus FM sprinklertechnicus die start op 24 september 2024 zijn geopend. De overige lesdata zijn:
– 1 en 14 oktober

Het examen voor de cursus FM sprinklertechniek zal door CIBV worden afgenomen. Hiervoor moet u zich aanmelden op https://cibv.nl.

Docenten