Engineer Sprinklertechniek

Doel

De opleiding Engineer Sprinklertechniek (voorheen sprinklertechnicus) is het vervolg op de opleiding aankomend sprinklertechnicus/Junior Engineer Sprinklertechniek. Tijdens de opleiding Engineer Sprinklertechniek wordt verder ingegaan op de NEN-EN12845/NEN 1073 en op het vervaardigen van hydraulische berekeningen.

Het ontwerp proces wordt uitgebreid waarbij niet alleen wordt verwacht dat u aan het eind van de opleiding een goed en passend sprinklerontwerp kunt neerzetten maar dat deze ook economisch efficiënt is.

De opleiding Engineer Sprinklertechniek is bestemd voor

De opleiding is bestemd voor degene die de opleiding aankomend sprinklertechnicus of Junior Engineer Sprinklertechniek succesvol heeft afgerond en een gecertificeerd specialist op het gebied van sprinklertechnieken wil worden.

Cursusomschrijving

De opleiding bestaat uit 9 lesdagen (verdeeld over 3 modules) die wekelijks in het leslokaal van EFPC worden verzorgd. Deze 9 dagen zijn als volgt verdeeld: module theorie, module hydraulisch rekenen en de module ontwerpen.

Een lesdag zal bestaan uit twee dagdelen waar in ieder dagdeel een onderwerp wordt behandeld op het gebied van kennis, ontwerpen en/of rekenen. Tijdens de lessen zijn er voldoende mogelijkheden om vragen te stellen en te oefenen met de lesstof.

Er wordt van u verwacht dat u naast het volgen van de cursusdagen eveneens thuisstudie verricht, hierbij moet worden gerekend op ca. 12 uur per week.

Om te kunnen deelnemen aan de opleiding moet u de opleiding Aankomend sprinklertechnicus of Junior Engineer Sprinklertechniek hebben afgerond. Voor de cursus is ervaring en interesse in wiskunde een vereiste. Het wiskunde examen op VMBO TL niveau (zie examenblad.nl) vormt voor u geen probleem!

Cursusduur en -kosten

Kiwa Training en EFPC slaan de handen ineen en geven sinds 2020 gezamenlijk de cursus Sprinklertechnicus (Sprinklertechniek 2). Deze opleiding zal twee keer per jaar worden gegeven, ook is er de mogelijkheid om tweemaal per jaar te examineren. Dit betekent dat de cursus Engineer Sprinklertechniek in het voorjaar start in Zaltbommel en in het najaar start in Bilthoven. Tijdens de cursus krijgt u zowel les van docenten van Kiwa Training als ook van EFPC. Het aanmelden voor deze cursus kunt u als vanouds nog steeds bij Kiwa Training of EFPC doen.

De cursusduur bij EFPC bedraagt 9 lesdagen van 8:30 tot 16:30 uur en de cursuskosten bedragen € 2.765,– dit is inclusief digitaal lesmateriaal en verzorging zoals koffie, thee en lunch (tussen de twee dagdelen) echter exclusief btw en examenkosten.

Start opleiding & examen

De opleiding Engineer Sprinklertechniek start in 2024 (met de module theorie) op 19 september, u kunt zich hier inschrijven.
De overige lesdata zijn:
– 19 en 26 september
– 3, 10, 17 en 24 oktober
– 14, 21 en 28 november

In het voorjaar van 2024 start de cursus op 6 februari bij Kiwa R2B.

Het examen zal voor de sprinklercursussen worden verzorgd door CIBV en Certoplan. Hiervoor moet u zichzelf aanmelden.

U wordt geadviseerd om een tablet of laptop mee te nemen. De presentaties zullen digitaal voor aanvang van de cursus worden verstrekt. De opgaven zullen tijdens de lessen worden uitgedeeld. Vergeet niet een schaal liniaal en een rekenmachine mee te nemen t.b.v. de opgaven.

Deze opleiding wordt in samenwerking met Kiwa Training aangeboden. In het voorjaar bij Kiwa en in het najaar bij EFPC, met docenten van Kiwa Training en EFPC.

Docenten