Wat is EFPC

Als het gaat om de veiligheid van uw medewerkers, uw bezoekers en uw bedrijf laat u niets aan het toeval over. Daarom kiest u voor echte specialisten van EFPC.

Niet alleen bij het nemen van maatregelen rond brandveiligheid maar ook bij explosieveiligheid, machineveiligheid en elektrische veiligheid (HSE).

Wij kunnen naast deze specialismen ook het hele (fysieke) veiligheidspallet integraal voor u oppakken.

Van nieuwbouw en renovatie in Bouw en Industrie tot grootschalige Waterstoftoepassingen, Li-ion opslag en Solar Energy. Een geruststellende gedachte.

In Nederland is EFPC de adviseur met de meeste expertise op dit gebied. Wij hebben geen banden met aannemers of leveranciers. U bent dus verzekerd van 100% onafhankelijk advies, voor de allerbeste beveiliging in uw specifieke situatie.

Veiligheid is een serieuze zaak

De meeste ondernemingen in Nederland nemen hun verantwoordelijkheid op het gebied van brandveiligheid en HSE. Zij doen hun best zich aan de wet- en regelgeving te houden en laten zich daarbij eventueel adviseren door specialisten als EFPC. Wij zijn marktleider in ‘integrale en onafhankelijke advisering in fysieke veiligheid’. Maar wat betekent dit precies?

Dat betekent onder meer dat we niet alleen nadenken over een veilig gebouw maar ook over een veilige werkomgeving! Met helder advies, onderbouwd met erkende berekeningsmethoden en risicomodellen. Dat is vooral een uitdaging bij innovatieve of anderszins uitzonderlijke projecten, waarbij de betrokkenen niet kunnen terugvallen op bestaande kerngegevens of standarisatie.

Dan komt het aan op échte expertise om de situatie goed in te schatten. Zodat u de juiste – realistisch haalbare – maatregelen kunt treffen om risico’s te reduceren en tot een veilig gebouw en veilige werkprocessen te komen.

100% onafhankelijk: Wij hoeven bij onze advisering geen rekening te houden met strategische allianties of afspraken met leveranciers of aannemers

Onafhankelijk advies

Bij EFPC werken tientallen specialisten in allerlei disciplines die direct of meer zijdelings te maken hebben met veiligheid en beveiliging. Wij verkopen maar één ding: expertise. Dit betekent dat wij bij onze advisering geen rekening hoeven te houden met strategische allianties of afspraken met leveranciers of aannemers. Natuurlijk hebben wij onze voorkeuren. Maar die zijn gebaseerd op kwaliteit en prijsverschillen, níet op zakelijke deals.

Integraal advies

Een tweede belangrijk aspect van onze adviezen is dat wij rekening houden met alle technische, logistieke, organisatorische, procesmatige en inhoudelijke facetten van uw bedrijfsvoering en het gebruik van uw gebouw. Dus niet alleen de brandbeveiliging, explosieveiligheid en machineveiligheid, maar ook de producten en grondstoffen in uw processen. Niet alleen de sprinklerinstallatie, maar ook het vluchtgedrag. Niet alleen het normale gebruik, maar ook uitzonderingssituaties, zoals verbouwingen, ongelukken en menselijke fouten.

Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand een ongelukkig geplaatste branddeur open houdt met een pallet of dat de auto van een leverancier een nooduitgang blokkeert, omdat het in de praktijk nu eenmaal zo werkt. Wij hebben zeer uiteenlopende disciplines in huis, zodat we uw project letterlijk en figuurlijk van alle kanten bekijken voordat we een advies uitbrengen.

Wij kennen alle regels en wetten en kunnen u dus ook probleemloos begeleiden bij het aantoonbaar voldoen aan de strengste normen.

Wij kennen alle regels en wetten en kunnen u dus ook probleemloos begeleiden bij het aantoonbaar voldoen aan de strengste normen

Gecertificeerde kwaliteit

EFPC heeft de hoogste certificeringen in alle denkbare sectoren. Wij mogen zelfstandig beveiligingsadvies geven in de petrochemische industrie, in de zorg, in event-management, utiliteitsbouw, railinfrastructuur. Uw project is dus nooit te complex of risicovol voor onze teams. Wij kennen alle regels en wetten en kunnen u dus ook probleemloos begeleiden bij het aantoonbaar voldoen aan de strengste normen. Dit vergemakkelijkt het aanvragen van bouw-, milieu- en exploitatievergunningen of de dialoog met Inspectie SZW.

Lidmaatschappen

We zijn actief lid van belangrijke verenigingen en organisaties waarmee we niet alleen zorgen dat onze eigen kennis actueel is maar we ook actief kennis delen om veiligheid in Nederland naar een hoger plan te tillen.