In een wereld waarin technologie een onmisbare rol speelt, staan we dagelijks bloot aan het risico van cyberaanvallen. In Nederland vinden duizenden van deze aanvallen plaats, met uiteenlopende doelen: van afpersing tot het ontwrichten van de maatschappij en economie. Bij EFPC geloven we dat preventie de sleutel is tot een veilige digitale toekomst. Daarom willen we het belang van “Check Before You Get Hacked” benadrukken.

De Diverse Doelwitten en Verstrekkende Gevolgen

Niet alleen grote bedrijven en overheidsorganisaties, maar ook kleinere organisaties worden regelmatig het doelwit van cyberaanvallen. Deze aanvallen zijn niet beperkt tot de IT-infrastructuur, maar strekken zich ook uit tot de Operationele Technologie (OT), wat productie- en bedrijfsprocessen kan ontwrichten. De Europese Unie heeft de Network and Information Security (NIS)-richtlijn opgesteld, met de strengere NIS2-richtlijn die door alle lidstaten moet zijn geïmplementeerd in najaar van 2024. In Nederland wordt dit vertaald naar de Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen (Wbni).

Toenemende Risico’s door Automatisering en Wetgeving

De voortschrijdende automatisering en de focus op het verminderen van CO2-uitstoot brengen nieuwe uitdagingen met zich mee. Steeds vaker vinden storingsopvolging, beheer en onderhoud op afstand plaats, wat de deur opent voor potentieel grotere risico’s op cyberaanvallen.

EFPC’s Antwoord op de Veranderende Landschappen

In onze dagelijkse advieswerkzaamheden merken we een groeiende vraag naar remote monitoring, testen en beheer. Organisaties willen weten hoe ze zich het beste kunnen beschermen tegen deze toenemende risico’s. Bij EFPC zijn we hier om te helpen. We bieden advies op het gebied van brandbeveiligingsinstallaties, gebaseerd op de IEC 64332, en onderzoeken hoe dit past binnen jouw Cyber Security Management System voor Industrial Automation & Control Systems (IACS).

Naar een Veilige Digitale Toekomst met EFPC

De dreiging van cyberaanvallen blijft evolueren, maar EFPC staat klaar om organisaties te ondersteunen bij het beveiligen van hun operaties. Onze expertise in brandbeveiligingsinstallaties, in lijn met internationale normen, zorgt voor een robuuste verdediging tegen de steeds veranderende dreigingen.

Laten we samen werken aan een veilige digitale toekomst. Neem contact op met EFPC voor advies op maat en ontdek hoe we uw organisatie kunnen beschermen.