Sprinklertechnicus

Doel

De opleiding  sprinklertechnicus is het vervolg op de opleiding aankomend sprinklertechnicus. Tijdens de opleiding sprinklertechniek wordt verder ingegaan op de NEN-EN12845/NEN 1073 en op het vervaardigen van hydraulische berekeningen.

Het ontwerp proces wordt uitgebreid waarbij niet alleen wordt verwacht dat u aan het eind van de opleiding een goed en passend sprinklerontwerp kunt neerzetten maar dat deze ook economisch efficiënt is.

Bestemd voor

De opleiding is bestemd voor degene die de opleiding aankomend sprinklertechnicus succesvol heeft afgerond en een gecertificeerd specialist op het gebied van sprinklertechnieken wil worden.

Cursusomschrijving

De opleiding bestaat uit 9 lesdagen die wekelijks in het leslokaal van EFPC worden verzorgd. Een lesdag zal bestaan uit twee dagdelen waar in ieder dagdeel een onderwerp wordt behandeld op het gebied van kennis, ontwerpen en/of rekenen. Tijdens de lessen zijn er voldoende mogelijkheden om vragen te stellen en te oefenen met de lesstof.

Er wordt van u verwacht dat u naast het volgen van de cursusdagen eveneens thuisstudie verricht, hierbij moet worden gerekend op ca. 12 uur per week.

Om te kunnen deelnemen aan de opleiding moet u de opleiding Aankomend sprinklertechnicus hebben afgerond. Voor de cursus is ervaring en interesse in wiskunde een vereiste. Het wiskunde examen op VMBO TL niveau (zie examenblad.nl) vormt voor u geen probleem!

Cursusduur en -kosten

De cursusduur bedraagt 9 lesdagen van 8:30 tot 16:30 uur en de cursuskosten bedragen € 2.350,– dit is inclusief digitaal lesmateriaal en verzorging zoals koffie, thee en lunch (tussen de twee dagdelen) echter exclusief examenkosten.

Start opleiding & examen

De opleiding Sprinklertechnicus start 5 maart en 24 september 2020.

Het examen zal voor de sprinklercursussen worden verzorgd door CIBV en Certoplan. Hiervoor moet u zichzelf aanmelden.