Sprinklertechnicus

Doel

De opleiding  sprinklertechnicus is het vervolg op de opleiding aankomend sprinklertechnicus. Tijdens de opleiding sprinklertechniek wordt verder ingegaan op de NEN-EN12845/NEN 1073 en op het vervaardigen van hydraulische berekeningen.

Het ontwerp proces wordt uitgebreid waarbij niet alleen wordt verwacht dat u aan het eind van de opleiding een goed en passend sprinklerontwerp kunt neerzetten maar dat deze ook economisch efficiënt is.

Bestemd voor

De opleiding is bestemd voor degene die de opleiding aankomend sprinklertechnicus succesvol heeft afgerond en een gecertificeerd specialist op het gebied van sprinklertechnieken wil worden.

Cursusomschrijving

De opleiding bestaat uit 9 lesdagen die wekelijks in het leslokaal van EFPC worden verzorgd. Een lesdag zal bestaan uit twee dagdelen waar in ieder dagdeel een onderwerp wordt behandeld op het gebied van kennis, ontwerpen en/of rekenen. Tijdens de lessen zijn er voldoende mogelijkheden om vragen te stellen en te oefenen met de lesstof.

Er wordt van u verwacht dat u naast het volgen van de cursusdagen eveneens thuisstudie verricht, hierbij moet worden gerekend op ca. 12 uur per week.

Om te kunnen deelnemen aan de opleiding moet u de opleiding Aankomend sprinklertechnicus hebben afgerond. Voor de cursus is ervaring en interesse in wiskunde een vereiste. Het wiskunde examen op VMBO TL niveau (zie examenblad.nl) vormt voor u geen probleem!

Cursusduur en -kosten

Kiwa FSS en EFPC slaan de handen ineen en geven sinds 2020 gezamenlijk de cursus Sprinklertechnicus (Sprinklertechniek 2). Deze opleiding zal twee keer per jaar worden gegeven, ook is er de mogelijkheid om tweemaal per jaar te examineren. Dit betekent dat de cursus sprinklertechnicus in het voorjaar start in Zaltbommel en in het najaar start in Bilthoven. Tijdens de cursus krijgt u zowel les van docenten van Kiwa FSS als ook van EFPC. Het aanmelden voor deze cursus kunt u als vanouds nog steeds bij Kiwa FSS of EFPC doen.

De cursusduur bij EFPC bedraagt 9 lesdagen van 8:30 tot 16:30 uur en de cursuskosten bedragen € 2.425,– dit is inclusief digitaal lesmateriaal en verzorging zoals koffie, thee en lunch (tussen de twee dagdelen) echter exclusief btw en examenkosten.

Start opleiding & examen

De opleiding Sprinklertechnicus start in 2021 op 30 september in Bilthoven.

Het examen zal voor de sprinklercursussen worden verzorgd door CIBV en Certoplan. Hiervoor moet u zichzelf aanmelden.

U wordt geadviseerd om een tablet of laptop mee te nemen. De presentaties zullen digitaal voor aanvang van de cursus worden verstrekt. De opgaven zullen tijdens de lessen worden uitgedeeld. Vergeet niet een schaal liniaal en een rekenmachine mee te nemen t.b.v. de opgaven.

Deze opleiding wordt in samenwerking met Kiwa FSS aangeboden. In het najaar zal deze bij EFPC op locatie worden gegeven, met docenten van Kiwa FSS en EFPC.