Als het gaat om de veiligheid van uw medewerkers, uw bezoekers en uw bedrijf laat u niets aan het toeval over. Daarom kiest u bij het nemen van maatregelen rond brandpreventie en security voor de échte specialist. In Nederland is European Fire Protection Consultants (EFPC) de adviseur met de meeste expertise op dit gebied.

Wij hebben geen banden met leveranciers van installaties of blusmiddelen. U bent dus verzekerd van 100% onafhankelijk advies, voor de allerbeste beveiliging in uw specifieke situatie.

De meeste ondernemingen in Nederland nemen hun verantwoordelijkheid op het gebied van brand- en inbraakbeveiliging. Zij doen hun best zich aan de wet- en regelgeving te houden en laten zich daarbij eventueel adviseren door specialisten als EFPC. Wij zijn marktleider in ”integraal en onafhankelijk beveiligingsadvies’. Maar wat betekent dit precies?

Onafhankelijk advies

Bij EFPC werken tientallen specialisten in allerlei disciplines die direct of meer zijdelings te maken hebben met veiligheid en beveiliging. Wij verkopen maar één ding: expertise. Dit betekent dat wij bij onze advisering geen rekening hoeven te houden met strategische allianties of afspraken met leveranciers van detectiesystemen en blusmiddelen. Natuurlijk hebben wij onze voorkeuren. Maar die zijn gebaseerd op kwaliteit en prijsverschillen, níet op zakelijke deals.

Integraal advies

Een tweede belangrijk aspect van onze adviezen is dat wij rekening houden met alle technische, logistieke, organisatorische, procesmatige en inhoudelijke facetten van uw bedrijfsvoering en het gebruik van uw gebouw. Dus niet alleen de brandbeveiliging, maar ook de producten en grondstoffen in uw processen. Niet alleen de alarminstallatie, maar ook het vluchtgedrag. Niet alleen het normaal gebruik, maar ook uitzonderingssituaties, zoals verbouwingen, ongelukken en menselijke fouten.

Het zal niet de eerste keer zijn dat een ongelukkig geplaatste branddeur opengehouden wordt met een pallet of geblokkeerd door de auto van een leverancier omdat het in de praktijk nu eenmaal zo werkt. Wij hebben zeer uiteenlopende disciplines in huis, zodat we uw project letterlijk en figuurlijk van alle kanten bekijken voordat we een advies uitbrengen.

Wij kennen alle regels en wetten en kunnen u dus ook probleemloos begeleiden bij het aantoonbaar voldoen aan de strengste normen.

Gecertificeerde kwaliteit

EFPC heeft de hoogste certificeringen in alle denkbare sectoren. Wij mogen zelfstandig beveiligingsadvies geven in de petrochemische industrie, in de zorg, in event-management, utiliteitsbouw, railinfrastructuur. Uw project is dus nooit te complex of risicovol voor onze teams. Wij kennen alle regels en wetten en kunnen u dus ook probleemloos begeleiden bij het aantoonbaar voldoen aan de strengste normen. Dit vergemakkelijkt het aanvragen van bouw-, milieu- en exploitatievergunningen.

ISO 9001

Het kwaliteitsmanagementsysteem van EFPC is ISO 9001 gecertificeerd door een externe, onafhankelijke partij. Dit betekent dat ons kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan de internationale norm voor kwaliteitsmanagement.

De nadruk bij dit managementsysteem ligt op procesmanagement, monitoren, continue verbetering, realisatie van doelstellingen en een actieve rol van het management. Om dit te toetsen wordt EFPC jaarlijks geaudit door Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA).

Vragen over veiligheidsadvies?

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met onze afdeling support. Zij brengen u graag in contact met degene binnen ons bedrijf met het meeste verstand van uw zaken.