Aankomend sprinklertechnicus

Doel

De opleiding Aankomend sprinklertechnicus vormt de basis van kennis op het gebied van sprinklerbeveiliging. In deze opleiding worden de maatregelen die volgens de Nederlandse norm zijn gesteld aan brandveiligheid aan de deelnemer overgebracht.

In de opleiding wordt aandacht geschonken aan brandveiligheid in de algemene zin, het ontwerpen van een compleet sprinklersysteem met daarbij de benodigde hydraulische berekeningen en aan de NEN-12845. In deze opleiding wordt u voorbereid op het examen aankomend sprinklertechnicus.

Bestemd voor

De opleiding is bestemd voor iedereen die zijn of haar kennis over brandveiligheid wil uitbreiden. De opleiding is geschikt voor medewerkers van sprinklerinstallatie bedrijven, inspectie instellingen en adviesbureaus in de bouw, industrie of brandveiligheid

Cursusomschrijving

De opleiding bestaat uit negen lesdagen die wekelijks in het leslokaal van EFPC worden verzorgd. Een lesdag bestaat uit twee dagdelen en in ieder dagdeel wordt een onderwerp behandeld op het gebied van kennis, ontwerpen en/of rekenen. Tijdens de lessen zijn er voldoende mogelijkheden om vragen te stellen en te oefenen met de lesstof.

Van de deelnemer wordt verwacht dat naast het volgen van de cursusdagen eveneens thuisstudie wordt gedaan, hierbij moet rekening worden gehouden met ca. 12 uur per week.

Er wordt verwacht dat de cursisten minimaal MTS-niveau (of soort gelijk) hebben bij aanvang van de cursus.

Cursusduur en -kosten

De opleiding duurt 9 lesdagen van 8:30 tot 16:30 uur en de kosten bedragen € 2.050,–, dit is inclusief digitaal lesmateriaal en verzorging zoals koffie, thee en lunch (tussen de twee dagdelen) echter exclusief btw en examenkosten.

Start opleiding & examen

U kunt zich aanmelden voor de cursus in 2021 welke start op 28 september.

Het examen zal voor de sprinklercursussen worden verzorgd door CIBV en Certoplan. Hiervoor moet u zichzelf aanmelden.

U wordt geadviseerd om een tablet of laptop mee te nemen. De presentaties zullen digitaal voor aanvang van de cursus worden verstrekt. De opgaven zullen tijdens de lessen worden uitgedeeld. Vergeet niet een schaal liniaal en een rekenmachine mee te nemen t.b.v. de opgaven.